Menneet tapahtumat

Alta löydät STO ry:n menneitä tapahtumia.

Virtuaalinen teematapaaminen ma 20.9.2021 klo 16-17.30:

"Kuinka onnistua ja epäonnistua muutoksen johtamisessa"

Tervetuloa keskustelemaan muutosprojektien läpiviennistä STO:n virtuaaliseen teematapaamiseen. Tilaisuutta isännöi ja pohjustaa STO:n hallituksen varapuheenjohtaja Jouko Laakso.

”Muutoksen johtaminen on minulle suuri tuntematon. Olen kamppaillut muutosprojektien kanssa liki 20 vuotta, välillä onnistuen ja välillä epäonnistuen. Haluan osaltani jakaa havaintojani ja haastaa osallistujat mukaan keskusteluun.”

           – Jouko Laakso

Lue lisää tapahtumasta jäsenistölle 26.8. lähetetystä sähköpostikutsusta. Tapahtuma on STO:n jäsenille. Ilmoittaudu mukaan viim. 16.9.2021 tästä linkistä. Jos et ole vielä jäsen, niin lähetä jäsenhakemus ja ilmoittaudu tapahtumaan.

Tervetuloa mukaan!

*****

 

Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry:n virtuaalijäsenilta

Orkestroi oikein – ulkoisten resurssien johtaminen

tiistaina 1.6.2021 klo 16-17.30 Teamsissa

Ilmoittaudu tästä mukaan

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ulkoisten resurssien johtamisen uusista tuulista STO:n virtuaalijäseniltaan. Tilaisuus pohjautuu Aalto-yliopiston toimitusketjujen hallinnan professorin Kari Tanskasen kirjoittamaan juuri julkaistuun kirjaan ”Ulkoisten resurssien johtaminen” (Tietosanoma), joka kokoaa yhteen ajantasaisen tutkimukseen perustuvan tiedon hankintojen ja ulkoisten resurssien johtamisesta.

Tilaisuudessa keskitytään neljään kirjan teemaan:

 1. Ulkoisten resurssien merkitys yritykselle
 2. Parhaiden ulkoisten resurssien houkutteleminen kumppaneiksi
 3. Toimittajamarkkinatietämyksen kehittäminen
 4. Ulkoiset resurssit yrityksen innovaatiotoiminnassa ja tuotekehityksessä.

Jokaiselle teemalle on varattu 20 minuuttia, josta 10 minuuttia alustukseen ja 10 minuuttia keskusteluun.

Ilmoittaudu ylläolevasta linkistä mukaan viimeistään pe 28.5. Lähetämme ilmoittautuneille Teams-kutsun tilaisuuteen maanantaina 31.5.

Voit myös kannustaa kollegoitasi mukaan STO:n tapahtumiin. Jäsentapahtumiin osallistujien tulee olla STO ry:n jäseniä, joten täältä pääset liittymään jäseneksi. STO:n vuoden 2021 jäsenyys maksaa 60 €. Lisätietoja jäsenyydestä ja jäseneduista yhdistyksen sihteeriltä: toimisto@sto-ry.com.

Innostunein terveisin STO:n tapahtumatiimi

Lisätietoja tilaisuudesta:
Raila Luhtala
yhdistyksen sihteeri
Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry
www.sto-ry.com  
toimisto@sto-ry.com  
p. 050-555 3978

**********

Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry:n virtuaalijäsenilta

Process Mining @Neste

tiistaina 25.5.2021 klo 16-17.30 Teamsissa

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Teamsilla "Miten Process Miningia hyödynnetään prosessikehityksessä Nesteellä". Tapahtuman isäntinä toimivat Jani Niskanen ja Jukka Pietilä (Neste Oyj).

Mitä on Process Mining?
Process Mining on menetelmä, jonka avulla analysoidaan ja monitoroidaan liiketoimintaprosesseja. Perinteisesti liiketoimintaprosessien kehitystä on tehty workshopien ja haastattelujen avulla, jonka pohjalta sitten muodostetaan idealisoitu kuva liiketoimintaprosesseista. Process Mining -menetelmä puolestaan hyödyntää yrityksen tietojärjestelmissä olevaa dataa ja tapahtumatietoja, ja rakentaa niiden pohjalta automaattisesti kuvan todellisesta prosessista. Process Mining -menetelmän ansiosta prosessin kehittäjä saa itselleen aina ajan tasalla olevan kuvan prosessin nykytilasta, prosessin eri variaatioista, pullonkauloista, hukkatyöstä ja eri vaiheiden kestoista.

Jäsenilta tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä on Process Mining ja mitä hyötyjä se tarjoaa prosessikehitykseen?
 • Millainen on Nesteen Process Mining -ratkaisu ja miten se on toteutettu?
 • Miten Process Miningia hyödynnetään Nesteen prosessikehityksessä?
 • Miltä näyttää 'konepellin alla' (real life demo)?


Ilmoittaudu ylläolevasta linkistä mukaan viimeistään su 23.5. Lähetämme ilmoittautuneille Teams-kutsun tilaisuuteen maanantaina 24.5.

Voit myös kannustaa kollegoitasi mukaan STO:n tapahtumiin. Jäsentapahtumiin osallistujien tulee olla STO ry:n jäseniä, joten täältä pääset liittymään jäseneksi. STO:n vuoden 2021 jäsenyys maksaa 60 €. Lisätietoja jäsenyydestä ja jäseneduista yhdistyksen sihteeriltä: toimisto@sto-ry.com.

Innostunein terveisin STO:n tapahtumatiimi

Lisätietoja tilaisuudesta:
Raila Luhtala
yhdistyksen sihteeri
Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry
www.sto-ry.com  
toimisto@sto-ry.com  
p. 050-555 3978

**********

Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry:n virtuaalinen kevätseminaari 2021

S&OP ja S&OE – Kysynnän ymmärtämisestä kysynnän hallintaan

yhteistyössä Chainalyticsin kanssa

tiistaina 23.3.2021 klo 9-12.30 Teamsissa

 • Miten hallitsette tilaus-toimitusketjussanne kysynnän vaihtelua ja epävarmuutta?
 • Suunnitteletteko myyntiä oikealla ja relevantilla tasolla, yhdessä muiden funktioiden kanssa?
 • Onko yrityksenne S&OP rikki? Tule virtuaaliklinikalle hakemaan ensiapua. Voit myös lähettää kysymyksiä ennakkoon. Chainalyticsin asiantuntijat vastaavat.
 • Seminaarin caseyrityksinä Paulig ja Framery
 • Seminaari on maksuton STO:n jäsenille

Tutustu seminaarin ohjelmaan

Voit myös kannustaa kollegoitasi mukaan seminaariin. Seminaarin osallistujien tulee olla STO ry:n jäseniä, joten täältä pääsee liittymään jäseneksi. STO:n vuoden 2021 jäsenyys maksaa 60 €. Lisätietoja jäsenyydestä ja jäseneduista yhdistyksen sihteeriltä. Seminaari tallennetaan ja se tulee olemaan seminaariin ilmoittautuneiden katsottavissa rajatun ajan. STO ry varaa oikeuden muutoksiin seminaariohjelmassa.

Innostunein terveisin STO:n virtuaaliseminaaritiimi, eli

Jukka Pietilä - Jouko Laakso - Kristiina Enbom - Toni Sirviö - Raila Luhtala

Lisätietoja tilaisuudesta:
Raila Luhtala
yhdistyksen sihteeri
Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry
www.sto-ry.com  
toimisto@sto-ry.com  
p. 050-555 3978

**********

Kutsu STO ry:n Opinnäytekilpailun 2019-2020 tulosjulkistukseen - Invitation to Results of STO Thesis Competition 2019-2020 Event

Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry (STO) on vuodesta 2007 lähtien palkinnut tuotantotalouden tutkimuksen alan parhaita opinnäytteitä eikä tämäkään vuosi ole poikkeus.

Meillä on ilo kutsua Sinut tämänvuotiseen tilaisuuteen, joka järjestetään virtuaalisena Teamsissa. Lähetämme kaikille 10.12. mennessä ilmoittautuneille 11.12. kutsulinkin (osoitteesta raila@ajantasalla.info) tilaisuuteen, joka järjestetään:

14.12.2020 (ma) klo 16-17 Teamsissa


Tilaisuuden ohjelma:

Avaussanat, Jarmo Toivanen, STO:n opinnäytekilpailutoimikunnan puheenjohtaja

STO ry pähkinänkuoressa, Toni Sirviö, STO:n puheenjohtaja 2018-2020

Lukuvuoden 2019-2020 palkitut opinnäytteet, Jarmo Toivanen

Palkittujen puheenvuorot:
Shahriare Mahmood, dissertation: The substantive approach for managing demand and supply sustainably in fashion industry (presentation in English)
Jyri Hanski, väitöskirja: Supporting strategic asset management in complex and uncertain decision contexts (esitys suomeksi)
Aapo Kallio, master's thesis: Demand forecasting in B2B manufacturing companies – a benchmark and a case study (presentation in English)

Miten tuemme merkityksellisiä opinnäytetöitä? Osmo Kauppila, Oulun yliopisto

STO:n opinnäytekilpailun tulevaisuus, Marja Blomqvist, STO:n opinnäytekilpailutoimikunnan jäsen

Lisätietoja tilaisuudesta:
Raila Luhtala
yhdistyksen sihteeri
Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry
www.sto-ry.com  
toimisto@sto-ry.com  
p. 050-555 3978

Tervetuloa mukaan!

We have the pleasure of inviting You to our Results of the STO Thesis Competition 2019-2020 Event to be held on

14.12.2020 (Mon) from 4 to 5 pm in Teams

 

**********

STO:n etäjäsenilta Teamsilla aiheesta "Kuinka hyvin “päästä-päähän” toimitusketjun suunnittelu toimii yrityksessäsi – onko S&OE puuttuva palanen?" tiistaina 9.6. kello 16.00-17.30.

Pekka Häkkinen ja Sami Salminen Chainalyticsiltä alustavat toimitusketjun integroidun suunnittelun haasteista ja miksi lähihorisontin suunnittelu on noussut kiinnostavaksi ja STO:n jäsenistöäkin puhuttelevaksi teemaksi. Sales & Operations Execution –prosessi (S&OE) on se prosessipakista löytyvä työkalu, joka on tarkoitettu vastaamaan lähihorisontin suunnitteluhaasteisiin ja paremmin kytkemään taktisen tason S&OP-suunnitelmat operaatioihin. Pekka ja Sami kertovat S&OE:n perusteista, hyödyistä sekä kokemuksistaan S&OE-toteutuksista esimerkkien avulla, minkä ohessa keskustelemme mm. seuraavista aiheista:

- IBP, S&OP, DSP, DSB, MPS ja mitä näitä nyt olikaan: mistä S&OE:ssa on kysymys?
- Olisiko S&OE tarpeen minulle?
- S&OE käytännössä: esimerkkejä toteutuksista
- Korona ja toimitusketjun suunnittelu: mikä muuttui?
- Ja tietenkin: IT-tarpeet ja -vaikutukset.
- S&OE:n toteutus: kuinka temppu tehdään?

Pekka ja Sami ovat viettäneet koko kuluneen vuosikymmenen ratkoen yritysten toimitusketjujen suunnitteluhaasteita, sekä konsultteina Chainalytics Oy:ssä että teollisuudessa. Toimitusketjuanalytiikka ja S&OP-ratkaisut eri toimialoilla ovat olleet mittavin työsarka. Ratkaisut ovat vaatineet kokonaisvaltaista otetta johtamismallien, organisoinnin ja toimintatapojen muuttamiseksi sisältäen myös IT-arkkitehtuurien ja –työkalujen toteuttamisen. Parin viime vuoden ajan, ja erityisesti nyt korona-kriisin vaikutuksesta, kyvykkyys lähihorisontin suunnitteluun ja tilannehallintaan on noussut yhä tärkeämmäksi aiheeksi firmojen kehittämisagendoilla. Jäseniltaa fasilitoi STO:n puheenjohtaja Toni Sirviö

Lisätietoja jäsenillasta: Raila Luhtala, toimisto@sto-ry.com.

**********

STO:n uusin teemaryhmä ”Supply Chain Performance Management and Process Excellence” on käynnistänyt toimintansa toukokuussa 2020

Katso tästä teemaryhmän mainos

**********

STO järjesti jälleen huippuseminaarin tiistaina 26.11.2019 Scandic Aviacongressissa (Robert Huberin tie 4, Vantaa). Syysseminaarin aiheena oli:

"Analytiikka toiminnanohjauksen tukena"

Tutustu tästä linkistä aikataulutettuun seminaariohjelmaan

Lisätietoja: toimisto@sto-ry.com tai 050-5553978, yhdistyksen sihteeri Raila Luhtala.

_____________________________

STO järjesti jälleen huippuseminaarin torstaina 23.5.2019 Katajanokan Kasinolla Helsingissä! STO juhli samalla 45-vuotista taivaltaan, joten tapahtumassa oli seminaarin lisäksi yritysvierailuja, paneelikeskustelu sekä illallinen. Juhlaseminaarin aiheena oli:

"Sales & Operations Execution - kun suunnitelma ja reaalimaailma kohtaavat"

Avaa seminaariohjelma tästä

Lisätietoja: toimisto@sto-ry.com tai 050-5553978, yhdistyksen sihteeri Raila Luhtala.

_____________________________

Sales & Operations Execution - teemaryhmä 2019

Tavoite: Jakaa ryhmän kesken kokemuksia operatiivisen, lähihorisontin suunnitteluun ja tuotannonohjaukseen liittyvistä asioista; prosessin implementoinnista, kehittämisestä, mittaristosta, työkaluista ja haasteista sekä sparrata ryhmän yrityksiä. Luoda avoin ja innovatiivinen keskustelu- ja kehittämisfoorumi.

Tuotos ryhmän jäsenille: Saada sparrausta oman yrityksen S&OE:n ja tuotannonohjauksen jatkokehitykseen sekä laajentaa ymmärrystä prosessin mahdollisuuksista ja hyödyistä koko toimitusketjun ohjauksessa.

Tuotos koko jäsenistölle: Artikkeli STO:n lehteen ryhmän kokemusten ja ideoinnin pohjalta. Tavoitteena on yleisen tietoisuuden lisääminen tehokkaan suunnittelun hyödyistä.

Rajoitteet & kriteerit:

 • Rajoitettu ryhmän koko, 5-8 tuotantotoimintaa harjoittavaa yritystä, yrityksiä edustavat henkilöt ovat STO:n jäseniä tai liittyvät jäseniksi
 • Yrityksellä oltava kokemusta S&OE-, tai vähintäänkin S&OP-prosessista ja -toiminnoista
 • Ryhmällä 4-6 tapaamista aikavälillä Q1/2019-Q3/2019, tapaamiset teemaryhmän yrityksissä
 • Ryhmän sisällä salassapitosopimus


Lähetä viestiä toimisto@sto-ry.com, jos tarvitset lisätietoja.

___________________________________

STO järjesti jälleen huippuseminaarin torstaina 15.11.2018 Scandicin Aviacongressissa, Robert Huberin tie 4, Vantaa. Seminaarin aiheena oli:

"White Collar Lean" - toimistotyön tehostaminen

Lataa seminaariohjelma tästä

Lisätietoja: toimisto@sto-ry.com tai 050-5553978, yhdistyksen sihteeri Raila Luhtala.

___________________________________

Seminaari: S&OP - tulevaisuuden trendit

STO järjesti jälleen huippuseminaarin tiistaina 8.5.2018 Vantaan Cumulus Resort Airport Congress Centerissä, Robert Huberin tie 4, Vantaa. Tämänkeväisen seminaarin aiheena oli:

S&OP - tulevaisuuden trendit

Lataa seminaariohjelma tästä!

Lisätietoja: toimisto@sto-ry.com tai 050-5553978, yhdistyksen sihteeri Raila Luhtala.

___________________________________

Executive S&OP -teemaryhmä 2018

Tavoite: Jakaa ryhmän kesken kokemuksia S&OP:iin liittyvistä asioista; prosessin implementoinnista, kehittämisestä, mittaristosta, haasteista sekä sparrata ryhmän yrityksiä. Luoda avoin ja innovatiivinen keskustelu- ja kehittämisfoorumi.

Tuotos ryhmän jäsenille: Saada sparrausta oman yrityksen S&OP:n jatkokehitykseen sekä laajentaa ymmärrystä prosessin mahdollisuuksista ja hyödyistä koko toimitusketjun ohjauksessa.

Tuotos koko STO:n jäsenistölle: Artikkeli STO:n lehteen ryhmän kokemusten ja ideoinnin pohjalta. Tavoitteena on yleisen tietoisuuden lisääminen tehokkaan Executive S&OP:n hyödyistä.

Rajoitteet & kriteerit:
• Rajoitettu ryhmän koko, 5-8 tuotantotoimintaa harjoittavaa yritystä, yrityksiä edustavat henkilöt ovat STO:n jäseniä tai liittyvät jäseniksi
• Yrityksellä oltava kokemusta S&OP -prosessista ja toiminnoista
• Ryhmällä 4-6 tapaamista aikavälillä Q1/2018-Q3/2018, tapaamiset teemaryhmän yrityksissä
• Ryhmän sisällä salassapitosopimus

Ryhmää koordinoivat STO:n puolesta Toni Sirviö, Nina Tuomikangas sekä Jouko Laakso. Ryhmä on osallistujille maksuton, mutta kunkin osallistujan toivotaan isännöivän yksi tapaaminen yrityksessään.

Lähetä viestiä toimisto@sto-ry.com, jos tarvitset lisätietoja.


 

STO:n sääntömääräinen syyskokous

Aika: ti 19.12.2017 klo 18
Paikka: Helsingin keskusta, paikka vahvistuu 7.12. ja ilmoitetaan kokoukseen ilmoittautuneille

Tervetuloa STO:n syyskokoukseen. Kokouksen esityslista on lähetetty jäsenistölle sähköpostitse. Kerro, jos et ole esityslistaa saanut.

Ole hyvä ja ilmoittaudu 5.12.2017 mennessä: toimisto@sto-ry.com.


 

STO:n syysseminaari 14.11.2017 Vantaalla

Digitalisaatio ja oppivat järjestelmät toimitusketjun ohjauksessa

Mukana seminaarissa Lassila & Tikanoja, Toyota Material Handling Finland, ABB/Co-Automation Oy, Suomen Automaatioseura, Aalto-yliopisto/ETLA, Roima Intelligence ja Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry.