Menneet tapahtumat

Alta löydät STO ry:n menneitä tapahtumia.

STO:n etäjäsenilta Teamsilla aiheesta "Kuinka hyvin “päästä-päähän” toimitusketjun suunnittelu toimii yrityksessäsi – onko S&OE puuttuva palanen?" tiistaina 9.6. kello 16.00-17.30.

Pekka Häkkinen ja Sami Salminen Chainalyticsiltä alustavat toimitusketjun integroidun suunnittelun haasteista ja miksi lähihorisontin suunnittelu on noussut kiinnostavaksi ja STO:n jäsenistöäkin puhuttelevaksi teemaksi. Sales & Operations Execution –prosessi (S&OE) on se prosessipakista löytyvä työkalu, joka on tarkoitettu vastaamaan lähihorisontin suunnitteluhaasteisiin ja paremmin kytkemään taktisen tason S&OP-suunnitelmat operaatioihin. Pekka ja Sami kertovat S&OE:n perusteista, hyödyistä sekä kokemuksistaan S&OE-toteutuksista esimerkkien avulla, minkä ohessa keskustelemme mm. seuraavista aiheista:

- IBP, S&OP, DSP, DSB, MPS ja mitä näitä nyt olikaan: mistä S&OE:ssa on kysymys?
- Olisiko S&OE tarpeen minulle?
- S&OE käytännössä: esimerkkejä toteutuksista
- Korona ja toimitusketjun suunnittelu: mikä muuttui?
- Ja tietenkin: IT-tarpeet ja -vaikutukset.
- S&OE:n toteutus: kuinka temppu tehdään?

Pekka ja Sami ovat viettäneet koko kuluneen vuosikymmenen ratkoen yritysten toimitusketjujen suunnitteluhaasteita, sekä konsultteina Chainalytics Oy:ssä että teollisuudessa. Toimitusketjuanalytiikka ja S&OP-ratkaisut eri toimialoilla ovat olleet mittavin työsarka. Ratkaisut ovat vaatineet kokonaisvaltaista otetta johtamismallien, organisoinnin ja toimintatapojen muuttamiseksi sisältäen myös IT-arkkitehtuurien ja –työkalujen toteuttamisen. Parin viime vuoden ajan, ja erityisesti nyt korona-kriisin vaikutuksesta, kyvykkyys lähihorisontin suunnitteluun ja tilannehallintaan on noussut yhä tärkeämmäksi aiheeksi firmojen kehittämisagendoilla. Jäseniltaa fasilitoi STO:n puheenjohtaja Toni Sirviö

Lisätietoja jäsenillasta: Raila Luhtala, toimisto@sto-ry.com.

**********

STO:n uusin teemaryhmä ”Supply Chain Performance Management and Process Excellence” on käynnistänyt toimintansa toukokuussa 2020

Katso tästä teemaryhmän mainos

**********

STO järjesti jälleen huippuseminaarin tiistaina 26.11.2019 Scandic Aviacongressissa (Robert Huberin tie 4, Vantaa). Syysseminaarin aiheena oli:

"Analytiikka toiminnanohjauksen tukena"

Tutustu tästä linkistä aikataulutettuun seminaariohjelmaan

Lisätietoja: toimisto@sto-ry.com tai 050-5553978, yhdistyksen sihteeri Raila Luhtala.

_____________________________

STO järjesti jälleen huippuseminaarin torstaina 23.5.2019 Katajanokan Kasinolla Helsingissä! STO juhli samalla 45-vuotista taivaltaan, joten tapahtumassa oli seminaarin lisäksi yritysvierailuja, paneelikeskustelu sekä illallinen. Juhlaseminaarin aiheena oli:

"Sales & Operations Execution - kun suunnitelma ja reaalimaailma kohtaavat"

Avaa seminaariohjelma tästä

Lisätietoja: toimisto@sto-ry.com tai 050-5553978, yhdistyksen sihteeri Raila Luhtala.

_____________________________

Sales & Operations Execution - teemaryhmä 2019

Tavoite: Jakaa ryhmän kesken kokemuksia operatiivisen, lähihorisontin suunnitteluun ja tuotannonohjaukseen liittyvistä asioista; prosessin implementoinnista, kehittämisestä, mittaristosta, työkaluista ja haasteista sekä sparrata ryhmän yrityksiä. Luoda avoin ja innovatiivinen keskustelu- ja kehittämisfoorumi.

Tuotos ryhmän jäsenille: Saada sparrausta oman yrityksen S&OE:n ja tuotannonohjauksen jatkokehitykseen sekä laajentaa ymmärrystä prosessin mahdollisuuksista ja hyödyistä koko toimitusketjun ohjauksessa.

Tuotos koko jäsenistölle: Artikkeli STO:n lehteen ryhmän kokemusten ja ideoinnin pohjalta. Tavoitteena on yleisen tietoisuuden lisääminen tehokkaan suunnittelun hyödyistä.

Rajoitteet & kriteerit:

  • Rajoitettu ryhmän koko, 5-8 tuotantotoimintaa harjoittavaa yritystä, yrityksiä edustavat henkilöt ovat STO:n jäseniä tai liittyvät jäseniksi
  • Yrityksellä oltava kokemusta S&OE-, tai vähintäänkin S&OP-prosessista ja -toiminnoista
  • Ryhmällä 4-6 tapaamista aikavälillä Q1/2019-Q3/2019, tapaamiset teemaryhmän yrityksissä
  • Ryhmän sisällä salassapitosopimus


Lähetä viestiä toimisto@sto-ry.com, jos tarvitset lisätietoja.

___________________________________

STO järjesti jälleen huippuseminaarin torstaina 15.11.2018 Scandicin Aviacongressissa, Robert Huberin tie 4, Vantaa. Seminaarin aiheena oli:

"White Collar Lean" - toimistotyön tehostaminen

Lataa seminaariohjelma tästä

lmoittaudu mukaan seminaariin tästä linkistä

Lisätietoja: toimisto@sto-ry.com tai 050-5553978, yhdistyksen sihteeri Raila Luhtala.

___________________________________

Seminaari: S&OP - tulevaisuuden trendit

STO järjesti jälleen huippuseminaarin tiistaina 8.5.2018 Vantaan Cumulus Resort Airport Congress Centerissä, Robert Huberin tie 4, Vantaa. Tämänkeväisen seminaarin aiheena oli:

S&OP - tulevaisuuden trendit

Lataa seminaariohjelma tästä!

Lisätietoja: toimisto@sto-ry.com tai 050-5553978, yhdistyksen sihteeri Raila Luhtala.

___________________________________

Executive S&OP -teemaryhmä 2018

Tavoite: Jakaa ryhmän kesken kokemuksia S&OP:iin liittyvistä asioista; prosessin implementoinnista, kehittämisestä, mittaristosta, haasteista sekä sparrata ryhmän yrityksiä. Luoda avoin ja innovatiivinen keskustelu- ja kehittämisfoorumi.

Tuotos ryhmän jäsenille: Saada sparrausta oman yrityksen S&OP:n jatkokehitykseen sekä laajentaa ymmärrystä prosessin mahdollisuuksista ja hyödyistä koko toimitusketjun ohjauksessa.

Tuotos koko STO:n jäsenistölle: Artikkeli STO:n lehteen ryhmän kokemusten ja ideoinnin pohjalta. Tavoitteena on yleisen tietoisuuden lisääminen tehokkaan Executive S&OP:n hyödyistä.

Rajoitteet & kriteerit:
• Rajoitettu ryhmän koko, 5-8 tuotantotoimintaa harjoittavaa yritystä, yrityksiä edustavat henkilöt ovat STO:n jäseniä tai liittyvät jäseniksi
• Yrityksellä oltava kokemusta S&OP -prosessista ja toiminnoista
• Ryhmällä 4-6 tapaamista aikavälillä Q1/2018-Q3/2018, tapaamiset teemaryhmän yrityksissä
• Ryhmän sisällä salassapitosopimus

Ryhmää koordinoivat STO:n puolesta Toni Sirviö, Nina Tuomikangas sekä Jouko Laakso. Ryhmä on osallistujille maksuton, mutta kunkin osallistujan toivotaan isännöivän yksi tapaaminen yrityksessään.

Lähetä viestiä toimisto@sto-ry.com, jos tarvitset lisätietoja.


 

STO:n sääntömääräinen syyskokous

Aika: ti 19.12.2017 klo 18
Paikka: Helsingin keskusta, paikka vahvistuu 7.12. ja ilmoitetaan kokoukseen ilmoittautuneille

Tervetuloa STO:n syyskokoukseen. Kokouksen esityslista on lähetetty jäsenistölle sähköpostitse. Kerro, jos et ole esityslistaa saanut.

Ole hyvä ja ilmoittaudu 5.12.2017 mennessä: toimisto@sto-ry.com.


 

STO:n syysseminaari 14.11.2017 Vantaalla

Digitalisaatio ja oppivat järjestelmät toimitusketjun ohjauksessa

Mukana seminaarissa Lassila & Tikanoja, Toyota Material Handling Finland, ABB/Co-Automation Oy, Suomen Automaatioseura, Aalto-yliopisto/ETLA, Roima Intelligence ja Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry.